Waarom een tuinontwerper?

Om u in uw eigen tuin thuis te voelen is het belangrijk dat de tuin zo is ontworpen dat deze bij u en uw wensen past. Dit kunt u vanzelfsprekend zelf doen, maar het is ook mogelijk de hulp in te schakelen van tuinontwerpstudio Angela’s Tuinen. Het valt soms niet mee om alle wensen zelf vorm te geven. En een beetje hulp kan het verschil zijn tussen een onbevredigend en een fantastisch resultaat.

Ik zorg dat uw tuin specifiek voor u wordt ontworpen, waarbij rekening gehouden wordt met úw specifieke wensen, mogelijkheden en omstandigheden. Geen ‘dertien in een dozijn’-tuin, geen standaard-tuin die al in de la klaarligt.

Een goed tuinontwerp en een goed doordacht beplantingsplan kunnen zorgen voor een tuin die niet alleen past bij uw budget, maar kunnen ook op de langere termijn veel geld besparen. De juiste keuze van harde materialen en planten kan ervoor zorgen dat u niet al na een paar jaar de tuin weer moet aanpassen of de planten moet vervangen.

De creatieve vertaling van uw wensen kan natuurlijk in de stijl die bij u past. Van modern minimalistisch tot landelijk romantisch. Wel zal er altijd sprake zijn van een heldere duidelijke vormgeving zonder overbodige tierlantijnen, waarin alle functies een plek hebben gekregen, maar waarbij sprake is van een geheel, niet van het naast elkaar plakken van de verschillende functies van de tuin. Dus waarom eigenlijk geen tuinontwerper?

Mijn belangrijkste taak is het om uw tuin, patio, balkon of dakterras zo goed mogelijk te ontwerpen. Vandaar dat ik veel aandacht besteed aan uw specifieke wensen. Met het ontwerp in de hand in combinatie met een beetje handigheid en tijd is het vaak goed mogelijk om uw tuin helemaal of gedeeltelijk zelf aan te leggen.

Daarnaast kan ik vanzelfsprekend op uw verzoek in samenwerking met een tuinman of hovenier ook zorgen dat uw tuin helemaal of gedeeltelijk wordt aangelegd. Hiervoor heb ik natuurlijk de nodige contacten.