Wie ben ik?

Mijn naam is Angela Warmerdam. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden en al tijdens mijn studie was ik geïnteresseerd in tuinen en tuinieren.

Een aantal jaren geleden heb ik deelgenomen aan een tuinontwerpwedstrijd, die ik tot mijn grote plezier en verrassing heb gewonnen. De door mij ontworpen tuin is aangelegd door het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin en Rob Verlinden. Rob Verlinden heeft ook een hoofdstuk in zijn Vaste Plantenboek gewijd aan de door mij ontworpen tuin.

Van het één komt soms het ander, waardoor ik mij meer en meer ben gaan toeleggen op het ontwerpen van tuinen. Verschillende opleidingen bij de Tuinacademie en een opleiding tuinarchitectuur hebben mij kennis en inzicht gegeven in het ontwerpen van buitenruimtes.

Om te blijven leren op het gebied van het groen en natuurlijk het ontwerpen van buitenruimtes, heb ik mij ook aangesloten bij het Platform Ontwerpers van VHG.

Naast mijn werk als ontwerper, ben ik ook op andere creatieve gebieden actief: schilderen, keramiek, fotografie, koken, textiel. En eigenlijk is ook bij deze zaken de natuur steeds weer een inspiratiebron.