Tuinontwerp in een notendop

Voor iedereen die in het gelukkige bezit is van een tuin, hoe klein ook, is die tuin belangrijk. Allemaal willen we ons in onze tuin lekker voelen. Voor de een betekent dat lekker liggen in de zon, voor de ander heeft het veel meer te maken met wroeten in de aarde en voor de derde is het blote-voeten-in-het-gras-gevoel de vervulling van de ultieme tuinwens. En natuurlijk wil het oog ook wat! Zoveel mensen, zoveel wensen.

En hoewel iedereen weleens een vakman, of -vrouw, inhuurt voor specialistische klussen, willen veel mensen graag zelf met hun tuin aan de gang. Maar hoe begin je dan? Wat is de juiste volgorde bij het bedenken hoe de tuin er dan uit moet zien? En hoe zet je alle wensen dan om in een ontwerp dat mooi, maar ook praktisch is en bij je past?

Dat is waar we ons in deze workshop mee bezig gaan houden. We gaan niet praten over verschillende planten, we gaan ook geen kant-en-klaar trucje leren, we gaan ons niet bezighouden met alle trends op tuingebied en we gaan ook niet naar huis met een voltooid tuinontwerp.

Wél gaan we in op een duidelijk stappenplan voor de verschillende fases van het ontwerpen van een tuin. We doen wat praktische oefeningen en doen hopelijk een hoop inspiratie op om te kunnen en durven starten met het ontwerp voor onze eigen tuin, omdat we dan weten hoe we te werk moeten gaan!

De workshops worden gegeven in mijn ‘tuinkantoor’ en gaan vergezeld van een hand-out en natuurlijk koffie, thee en lekkers!! Eventueel kan voor groepen ook op locatie les worden gegeven.

Heb je interesse in de workshop, neem dan snel contact op per mail of telefoon voor de mogelijkheden!

Deze workshop wordt ook in combinatie met de workshop ‘Kleur in de tuin’ als cursus gegeven bij Volksuniversiteit Lisse en de Kulturele Raad Hillegom.