Over mij

Mijn naam is Angela Warmerdam. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden met een focus op moderne beeldende kunst en al tijdens mijn studie was ik geïnteresseerd in tuinen en tuinieren. Een passie voor planten heb ik al sinds mijn kindertijd.

Een aantal jaren geleden heb ik deelgenomen aan een tuinontwerpwedstrijd, die ik tot mijn grote plezier en verrassing heb gewonnen. De door mij ontworpen tuin is aangelegd door het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin en Rob Verlinden. Rob Verlinden heeft daarnaast ook een hoofdstuk in zijn Vaste Plantenboek gewijd aan de door mij ontworpen tuin. De jury was vooral te spreken over de volledigheid van het ontwerp, waarbij een uitgewerkt beplantingsplan een belangrijk onderdeel was.

Van het één komt soms het ander, waardoor ik mij meer en meer ben gaan toeleggen op het ontwerpen van tuinen. Verschillende opleidingen bij de Tuinacademie, |het ontwerp instituut| en een opleiding tuinarchitectuur hebben mij steeds meer kennis en inzicht gegeven in het ontwerpen van buitenruimtes.

“Ik wil mensen verleiden om naar buiten te gaan en daar te ontmoeten…wie of wat is het avontuur van dat moment.”

Om te blijven leren op het gebied van het groen en natuurlijk het ontwerpen van buitenruimtes, heb ik mij ook aangesloten bij de branchevereniging OVTP (Ontwerpers Vereniging Tuin en Park) en andere verenigingen die het ontwerp van buitenruimte bevorderen.

Naast mijn werk als ontwerper en docent, ben ik ook op andere creatieve gebieden actief: schilderen, keramiek, fotografie en koken. En eigenlijk is ook bij deze zaken de natuur steeds weer een inspiratiebron.

Pin It on Pinterest