Visie

Een buitenruimte met karakter

Een buitenruimte met karakter

Ontwerpstudio Angela’s tuinen ontwerpt natuursensitieve buitenruimten en hanteert als kernelement bij alle opdrachten het begrip Verbinding.

Daarbij is het belangrijkst de verbinding tussen jou en je omgeving. Dat kan privé zijn of openbaar, maar heeft altijd tot doel een fijne plek te creëren, waar je graag wil zijn. Je eigen plek buiten is ook een plek waar je jezelf kunt zijn.

Een buitenruimte is ook een middel om verbinding te stimuleren en ontmoetingen te creëren. Vooral tussen mensen, maar ook tussen mens en de natuur in al zijn verscheidenheid. De balans tussen de belangen van jou als gebruiker van de buitenruimte en de biodiversiteit staat centraal bij de keuzes die worden gemaakt in ontwerp en beplanting. 

Om een goede verbinding te kunnen maken, is het belangrijk dat een buitenruimte prettig aanvoelt. Ontwerpstudio Angela’s Tuinen helpt om dat te bereiken.

Waarom een tuin- en parkontwerper?

Om je in je eigen tuin thuis te voelen is het belangrijk dat de tuin zo is ontworpen dat deze bij jou en je wensen past. Dit kun je vanzelfsprekend zelf doen, maar het is ook mogelijk de hulp in te schakelen van ontwerpstudio Angela’s Tuinen. Het valt soms niet mee om alle wensen zelf vorm te geven. En een beetje hulp kan het verschil zijn tussen een onbevredigend en een fantastisch resultaat.

Ik zorg dat jouw tuin specifiek voor jou wordt ontworpen, waarbij rekening gehouden wordt met jouw specifieke wensen, mogelijkheden en omstandigheden. Geen ‘dertien in een dozijn’-tuin, geen standaardtuin die al in de la klaarligt, maar jouw eigen persoonlijke verhaal vertaald naar een tuin.

Een goed ontwerp voor je buitenruimte en een goed doordacht beplantingsplan kunnen zorgen voor een tuin die niet alleen past bij het beschikbare budget, maar kan ook op de langere termijn veel geld besparen. De juiste keuze van harde materialen en planten kan ervoor zorgen dat je niet al na een paar jaar de tuin weer moet aanpassen of de planten moet vervangen.

Het ondersteunen van de biodiversiteit en is altijd een belangrijk en vanzelfsprekend onderdeel bij het maken van een ontwerp ruimtelijk ontwerp en een passend beplantingsplan, ongeacht de gewenste sfeer en stijl.

Want de creatieve vertaling van je wensen kan natuurlijk in de stijl die bij jou past. Van modern minimalistisch tot landelijk romantisch. Wel zal er altijd sprake zijn van een heldere vormgeving zonder overbodige tierlantijnen, waarin alle functies een plek hebben gekregen, maar waarbij sprake is van een logisch geheel, niet van het willekeurig naast elkaar plakken van de verschillende functies van de tuin. Dat is de meerwaarde van een tuinontwerper.

Mijn belangrijkste taak is het om jouw tuin, patio, balkon of dakterras zo goed mogelijk te ontwerpen. Vandaar dat ik veel aandacht besteed aan de specifieke wensen.

Waarom een tuin?

Een mooie tuin bij je huis zorgt voor een extra plek waar je lekker kunt leven en je helemaal kunt ontspannen. Een tuin is tenslotte de verbinding tussen het leven buitenshuis en dat binnen de veilige muren van je thuis.

En ook in de openbare ruimte zorgt een groene, goed ontworpen omgeving voor welbevinden van de gebruiker en kan daarbij ook een zinvolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Ik ben van mening dat een buitenruimte bij de mensen moet passen die erin leven. Geen dertien in een dozijn, maar een geheel dat is afgestemd op de gebruikers en hun wensen, smaak, mogelijkheden en omstandigheden. Een groene en levende leefomgeving is belangrijk voor het welbevinden van ons allemaal en hieraan moet dus voldoende aandacht worden besteed. Die persoonlijke aandacht is waar Ontwerpstudio Angela’s Tuinen zich mee onderscheidt. Zodat iedereen er zich goed bij voelt!

Hoe gaat dat dan?

Een goed tuinontwerp kan niet tot stand komen als de wensen en de omstandigheden van de plek waar de tuin moet komen niet voldoende duidelijk zijn. Daarom neem ik uitgebreid de tijd om al je wensen en eisen in kaart te brengen tijdens een kennismakingsgesprek. Daarnaast gaan we natuurlijk de tuin bekijken.

Na dit gesprek ontvang je de offerte voor het tuinontwerp en het eventuele beplantingsplan en wordt eventueel opdracht gegeven.

Zodra alle gegevens bekend zijn, gaan we indien nodig de tuin inmeten. Als alle maten in kaart zijn gebracht, ga ik werken aan een schetsontwerp. In een tweede gesprek zal het schetsontwerp worden toegelicht en besproken. Er kunnen dan natuurlijk op verzoek nog wijzigingen worden aangebracht, want een schetsontwerp is in eerste instantie bedoeld als een ”praatstuk’.

Vervolgens worden eventuele wijzigingen verwerkt en wordt een definitief ontwerp uitgewerkt en -als je hierom hebt gevraagd- ook een beplantingsplan. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat de bedoelde sfeer ook wordt bereikt, dat je het hele jaar plezier hebt van je tuin én dat het onderhoud past bij de beschikbare tijd.

De uitvoering kan helemaal of gedeeltelijk zelf worden uitgevoerd. Daarnaast kun je met het ontwerp ook een hovenier benaderen, maar dit kan ik ook voor je in orde maken.
Ik werk hiervoor samen met een aantal gerenommeerde bedrijven uit de groenbranche.

Tijdens de uitvoering van het ontwerp kan ik de totstandkoming van de tuin natuurlijk begeleiden en zo nodig in overleg bijsturen.

Angela’s Tuinen is gevestigd in Lisse en werkt met name in de Bollenstreek en wijde omgeving (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht).

Pin It on Pinterest