Een bijzondere tuin voor bijzondere mensen. Voordat de tuinbezitters op leeftijd gingen samenwonen en beginnen aan een grootscheepse verbouwing van het huis, werd eerst de tuin aangepakt. De wens was een leeftijdsbestendige tuin vol met een weelderige beplanting met veel siergrassen á la Piet Oudolf. Verder moest er ook veel te halen zijn voor vogels en bijen, want de heemtuin van Lisse is in de directe nabijheid. En tot slot mocht de molen die naast de tuin staat, beter zichtbaar worden, omdat het tenslotte een unieke locatie betreft.

In de tuin is een rondgang gecreëerd met centraal een heuvelborder die een ovaal gazon omvat. Op verschillende plekken kan gezeten worden en genoten van het steeds wisselende uitzicht. De halfverharding van het pad is voorzien van honingraatplaten om het gebruik van een rollator niet te bemoeilijken.

In de beplanting is onder meer gekozen voor besdragende heesters en bomen in het belang van de vogels, naast vaste planten die voor insecten interessant zijn.

Pin It on Pinterest

Share This